WSOC Mellom, fellesstart (23.03.2019)
Kategori: SkiO
Distanse: 14.87 km
Tid: 103:39
Gj.sn. HR: 152
Maksimum HR: 179
Jeg meldte meg på vm i skiorientering i januar (det kan man gjøre når man er dansk), og tenkte det kunne være et fint treningsmål gjennom vinteren siden jeg går mye på skøyteski og syns ski-o er gøy! Også greit at VM bare er en liten 6 timer kjøretur hjemmefra. Skøyteformen og teknikken var også bedre enn noen sinne i januar så jeg håpet på å kunne slå bortimot en tredjedel av startfeltet med godt gjennomførte løp.

Men i starten av februar ble jeg syk, også ble jeg syk igjen etter det og mistet 3 uker med trening og muligheten til å få trent skiorientering før vm. Så fikk jeg trent bra i en liten uke før jeg ble syk igjen 5 dager før VM... Langen var ikke aktuelt å stille opp på, og før sprinten fikk jeg feber, så da utgikk den og.

Men idag var kroppen et par hakk bedre og jeg kunen ta en rolig tur i mellomdistansen. Planen var å gå rolig med puls under 140 og orientere bra. Planen røyk allerede opp til start fra arena når pulsen skjøt i været...

S-A1: Starter rolig og blir fragått av alle de andre, likevel er pulsen min på 171 når jeg kommer til startpost, tydelig at kroppen ikke er som den skal. Der passerer jeg en japaner som står og leser kartet og finner veien ok til min post
A1-A2: Jeg sliter med å lese kartet i fart og gjør en paralellfeil, ser en post foran meg og går til den, men det er feil. Bommer enda mer og ender opp med å tape nærmere 3 min her. Første gang jeg bommer skikkelig i skiorientering...
A2-A3: Bra
A3-4: Bra veivlag via storløypa tror jeg.
4-F1: Mye oppover og det er helt umulig å holde pulsen nede, selv om jeg går så sakte jeg kan uten å gå fiskebein...
F1-F2: Ok
F2-F3: Greit, sammen med en japaner
F3-8: Blir tatt igjen med en runde av teten, prøver å slippe dem forbi meg, men stresser også en del.
8-C1: Kartbytte og ut på ny runde. Går rett på trynet når jeg kutter gjennom løssnøen ned en bakke og ødelegger kartstativet. Står stille i 2 min etter posten og klarer å fikse det igjen.
C1-C2: Ok
C2-C3: Synes høyre ser langt og knotete ut og prøver en kuttings via A-posten. Labber gjennom skogen mens jeg tenker på andre ting, og gidder ikke sjekke kompasset. Havner helt feil og taper 2 min istedet for å tjene 1 min som jeg kunne gjort.
C3-12: Fint rett på i smalspor
12-E1: Tungt med mye oppover
E1-E2: Ok, burde kanskje kommet meg ned på den store løypa tidligere
E2-E3: Bra
E3-16: Tungt
16-B1: Synes jeg får ganske bra flyt her, morsomt
B1-B2: Fortsatt bra flyt, bar synd at jeg går helt feil og taper 2 min...
B2-B3: OK, tunge bakker opp
B3-20: Bra
20-D1: Bra
D1-D2: Veldig enkel orientering
D2-D3: Bra, begynner å møte deler av dameteten og slipper dem fram
D3-24: Passeres av mange dameløpere, og går til side og slipper dem forbi.
24-25: Morsomt strekk, mye kutting ned mot posten
25-26: OK, orka ikke motbakke i smalspor
26-27: Tror jeg traff ganske bra på denne, dagens beste strekk ifølge winsplits.
27-28: Småkupert og tungt bortover flata
28-29: Ny tung bakke
29-M: Mye transport til mål, et miniveivalg til 32, ellers stort sett rett på.

Gøy å ha deltatt i VM, men synd at det skulle bli slik. Spørs om jeg må prøve igjen om 2 år... Da må jeg lære meg å stake først også, jeg hadde slitt i smalsporene idag om jeg skulle gått fort.

Fysisk var ikke dette noen morsom opplevelse men en vond og rar kropp med unaturlig høy puls selv om jeg gikk supersakte på ski. Men periodevis var det morsomt med mye artige svingete smalspor og lure kuttingser. Teknisk var det ikke mye å skryte av med flere store bom. Tydelig at hodet ikke var på plass heller. Havner nest sist av de fullførende løperne foran en amerikaner som har 41 minutter bomtid i winsplits!
Vis kommentarer (0)
 
WSOC Mellom, fellesstart (23.03.2019) WSOC Mellom, fellesstart (23.03.2019)