AOOK 10mila-test (20.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Arrangør: Nordberg & co
Disiplin: Natt
Distanse: 8.88 km
Tid: 70:35
Gj.sn. HR: 168
Maksimum HR: 183
Første nattøkt på lenge og et ekstremt sterkt startfelt. Sterkere enn det man vil få på 1. etappen på 10mila vil jeg nesten si.

Jeg hadde gått og grua meg hele dagen, og regna med at dette skulle bli fyktelig slitsomt. Hadde også hatt vondt i venstre akilles de siste dagene.

S-1: 600 m motbakke på sti til startpost med over 80 startende. Jeg prøvde å løpe fort, men klarte ikke å avansere i feltet og var ganske langt bak i køen. Inn mot 1 blir det køløping i en litt dårlig trase, og en liten bom i posten.
1-2: Her kommer jeg meg litt mer inn i kartet og løper periodevis i mine egen løpstrasser. God kontroll inn i posten
2-3: Full kontroll og jeg er først i en liten klynge inn i posten.
3-5: Bra parti, løper stort sett med Felix og har god kontroll
5-6: Felix drar høyre, jeg vil litt venstre og bruke den utydelige stien i starten, men jeg feiger ut og ender opp høyre igjen. Mye unødvendig S-form på strekket. Spikrer posten
6-7: Jager etter ryggen til en som stempler 20 sek før meg i 6 og får aldri kontroll med kartet på stien Har litt kontroll inn mot posten
7-8: Er i en klynge med blandt annet Halvor, alle andre drar mot den andre posten, men jeg har kontroll og går rett i min
8-9: Bra, glatt på noen av bergene
9-10: Passerer arena med Ola Marius og en til
10-11: Jeg synes egentlig det går for sakte, men blir liggende bak. Så tror jeg de tar av stien for tidlig og blir usikker. Blir løpende parallelt med stien og ender opp med å bomme nærmere 2 minutter.
11-12: Bra, løper etter lykter foran og kontrollerer litt
12-13: Bra lenge, har kontroll på skrenten rett sør for posten, men må ha strøket forbi 15 meter nedenfor. 4 minutter senere er jeg tilbake i posten...
13-14: Ok, møter Sverre i posten
14-15: Rotete løping i første halvdel, men klarer å komme meg opp i ryggen til sverre igjen.
15-16: Legger meg bak Sverre og stoler på han. Orienterer aktivt etter stien
16-17: Lars passerer Sverre og jeg følger han, vi treffer midt på stupet halvveis, men ellers bra
17-18: De andre drar for langt høyre, og jeg drar mer riktig, men jeg kommer på noen glatte svaberg inn i posten og må runde litt.
18-M: Spurter inn rett bak Sverre og foran Lars

Dette var kjempegøy!

Fysisk var det veldig bra, og etter 1. post har jeg aldri problemer med å holde farta til de rundt meg, og kan også løpe inn litt luker i skogen. Det var gøy! Men jeg burde vært enda mer offensiv til startpost sånn att jeg hadde fått los på litt raskere løpere, og kunne brukt kapasiteten litt mer.

Oteknisk er det varierende, og jeg har litt å jobbe med. Jeg har stort sett kontroll inn i postene, men bør lese mer kart og bruke kompasset bedre. Klønete bom i 11, og veldig irriterende å tape 4 min i 13 når jeg nesten var rett.

Sliter også litt med å løpe i terrenget og nedover, har en del å gå på der nå.

Ellers er jeg veldig godt fornøyd med orienteringa mi i perioden 1-5, dne var solid
Vis kommentarer (0)
 
AOOK 10mila-test (20.04.2018) AOOK 10mila-test (20.04.2018)