Jukola 2018, B&OI Orientering, 2. etappe (16.06.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Hollola
Land: Finland
Etappe: 2
Distanse: 13.4 km
Tid: 81:51
Endelig klart for Jukola. Jeg var initiativtaker, reisleder, lagleder og barnevakt, så det var nok å gjøre i dagene før, og etter minimalt med søvn natta før var jeg ganske sliten når det nærmet seg start.

Gøy med natt og 2. etappe som passer meg godt med mye tråkk og "stiløping", samtidig som at det blir krevende orientering.

Trygve gjør en veldig bra 1. etappe fra et høyt startnummer og sender meg ut som nummer 317.

S-1: Passerer en del folk til startpost og enda flere i tråkket i hogstfeltet. Blir tatt igjen av et GPS-lag (OL Norska) og prøver å henge meg på ham. Jeg klarer å holde farta såvidt, men sliter når det kommer andre løpere imellom oss, som også prøver å henge på uten å klare det. Drar for langt høyre etter 1/3 og er dum og drar på et nesten eget veivalg nord for den store gropa. Blir så liggende i en gruppe med bla. NTNUI 3 uten å ha helt kontroll. Tror vi kommer til stien nord for krysset og blir litt satt ut når vi ikke møter den på veg sørover. Drar så vestover uten helt kontroll og kommer til A. Tror jeg leser meg inn, men jeg trodde jeg var 30 m lenger vest og får ikke ting til å stemme. Bommer 40-50 sek her, men det føles som mer.
1-2: Følger køen, men har ikke helt kontroll på stiene. Må skjerpe meg.
2-3: Greit. Bryter ut av gruppa på stien, men burde da fulgt den litt lenger.
3-4: Synes jeg løper fort og bra. Blir tatt igjen av Jönköping rett før posten
4-5: Blir passert av Jönköping og følger han. har god kontroll, men han tryner litt etter stien og jeg er plutselig foran. Drar på en litt unøyaktig kompasskurs og stresser litt uten å ta meg tid til å lese kurvebildet. Plutselig vet jeg ikke hvor jeg er. Og alle virrer litt rundt, tilslutt er det noen som skjønner greia og vi kommer heldigvis til riktig post. Flaks. Bommer rett over et minutt, men det føles som over 2 min.
5-6: Ganske stor gruppe nå. Thore Kornmo fra POL løper bra, og jeg følger ryggen hans.
6-7: Følger Thore, litt dårlig trase og stygg bunn. Lite tråkk, og spredning så jeg mistenker at det er ugafla.
7-8: Følger toget
8-9: Følger toget til drikkeposten ved veien. Er allerede ganske sliten og tar gelen jeg har med. Prøver å løpe inn Thore igjen, men mister litt kartkontakt. Full kontroll fra den steinete avlange ryggen og jeg passerer en del som nøler inn i posten.
9-10: Følger køen først, gropa med grønnskravur er et fint sjekkpunkt. Derfra orienterer jeg aktivt, tar igjen Leif Størmer og Møter Thore igjen i posten.
10-11: Først til drikkeposten på vegen uten å lese så mye kart, følger så Thore som virker veldig sikker, men så begynner alle å nøle og bomme. Tar meg inn på den gule gropa og er først i klynga i posten.
11-12: Ut av posten møter jeg et tog med løpere som hang på meg inn bakveien. Krasjer først i en ved et uhell, og så mer med vilje i en som tydeligvis mente at jeg skulle vike for han. Kommer inn på et tråkk etterhvert og følger det over hele hogstfeltet. Deilig å ligge foran og styre orienteringa. Tråkket er ikke alltid helt rett, men det går nok i riktig retning til at jeg holder meg der. Litt usikker ned mot posten, men tråkket og alle løpere går samme veg, og det stemmer.
12-13: Tråkk. Rett på er kanskje like greit.
13-14: Følger en gjeng gjennom A og har full kontroll inn i B som er lett pga hogstfeltet.
14-15: Ligger foran en liten gruppe. Mister litt kontroll i det grønne. Kommer til en annen post i gropa nordvest for posten, utveksler koder med en finne, men vi skal ikke ha samme. Skjønner hvor jeg er etter 15-20 sek og drar til min. Der vil finnen se på kartet mitt og han holder i det når jeg prøver å løpe videre. Jeg roper SLIPP og han slipper det ganske fort, men er sint når jeg løper videre.
15-16: TV-post og enkel orientering, mye 1.-etappe løpere i skogen her.
16-17: Følger tråkk og har grei kontroll. Misforstår kurvebildet inn i posten og taper noen få sekunder på det. Veldig tilfredstillende å finne løypas siste vanskelige post.
17-18: Passeres på nytt av Jönköping. Henger på ham ganske ukritisk siden det er publikumspost
18-19: Følger Jönköping og har kontroll på stier og rentinger
19-20: Blir med Jönköping , men nøler litt når han vil løpe rundt kollen midtveis. Rett på var nok hakket raskere.
20-21: Veldig rett linje bak Jönköping, men stier hadde nok vært raskere.
21-M: Ganske dårlig spurt.

Sender ut Espen som nummer 203 etter å ha passert 114 løpere.

Middels fornøyd teknisk først, men ser i ettertid at jeg har bommet mindre enn jeg trodde. Men har nok bommet ca 1 min i 1, 1 min i 5 og 20 sek i 11 og 15. I tillegg er gjennomføringene til 1 og 15 ganske dårlige og jeg har nok tapt minst 1 minutt på "veivalget" til 1. Generelt var jeg litt for offensiv i orienteringa, særlig i starten og mistet kontrollen litt for mange ganger. Ellers er jeg ganske fornøyd med tanke på at vi ikke har fått trent noe natt.

Fysisk var det ok. Jeg ble tidlig sliten og sleit med å holde farta i motbakker, men jeg klarer å fortsette å pushe og holder farta veldig bra oppe selv om jeg er sliten. Jeg kunne nok også løpt en del fortere om jeg hadde vært litt lenger fram i feltet og ikke hadde trengt å bruke så mye krefter på å komme meg forbi svakere løpere, da blir det mye små spurter og akselerasjoner som tapper krefter.

Veldig morsomt med Jukola som vanlig, og deilig å sitte på arena og sløve etterpå. Reisen hjem etter en helg med 2 timer søvn, en utålmodig baby og fly som var kronisk forsinket var ikke så gøy.

Mye bra løping av de andre, men dessverre måtte Håvard bryte på siste. Gleder meg allerede til neste år. Da blir det klubbrekord!
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2018, B&OI Orientering, 2. etappe (16.06.2018) Jukola 2018, B&OI Orientering, 2. etappe (16.06.2018)