Night-Hawk, etappe 2, Røyken OL (11.08.2018)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Stafett
Etappe: 2
Distanse: 8.07 km
Tid: 50:47
Gj.sn. HR: 170
Maksimum HR: 188
Det var vanskelig å få til et Bodø-lag på Night Hawk, men jeg fikk heldigvis plass på det sterke Røyken-laget. 2. etappe med drøy 7 km løype passet fint.

Følte meg ganske bra på oppvarming, og håpet på å gjøre et bra løp.

S-1: Kaos i starten. En løper faller et par hakk foran meg og jeg må løpe rundt, flere løpere brøyter seg fram bakfra. Det går veldig fort mot startpost og jeg føler jeg løper, fort, men kunne nok pressa enda hardere. Startposisjon her er viktig. Kø inn i posten og farta går litt ned
1-2: Løper stort sett i kø som går litt for sakte. Har full kontroll fra myra
2-3: Tenker venstre via stien er bra. Mange andre drar venstre, men de drar for mye venstre (3/4 etappeløpere ser jeg etterpå) Jeg blir da løpende litt for skate og omstendelig og på litt for dårlig kurs. Kunne nok vært et halvminutt raskere om jeg kom meg fortere på stien.
3-4: Bestemmer meg raskt for veivalg. Mye stigning i starten, og jeg kommer høyt i puls. Blir passert av SNO, og må jobbe hardt for å følge han bortover stien. Ned lia er han mer passiv og jeg har god kontakt. Han løper for høyt i lia mot posten og jeg passerer og er først i en klynge.
4-5: Løper først på litt dårlig kurs. Passeres av SNO som løper rett på, og blir med Halden via stien som jeg hadde planlagt. Halden bommer litt
5-6: Bak SNO, Heming og Nydalen 2 oppover lia. Halden og russeren er også der. Jeg må jobbe hardt for å holde følge oppover. Over toppen møter vi masse forvirra lykter og komemr til en post i en myr. Jeg tror vi er lenger sør og blir forvirra. Aller jeg er samme ned bommer også og vi blir stresset og lurt av 3/4-etappe løperne. Leser meg tilslutt inn på den åpne kollen nord for posten etter å ha vært i flere myrer jeg ikke forsto hvor var. Men er sammen med de fleste jeg var med tidligere inn i posten. Her har vi nok bommet nærmere 2 min...
6-7: Bak de andre og god kontroll.
7-8: Bak de andre i starten. Krysser dalen litt lenger sør enn de andre. Full kontroll inn i posten og passerer flere løpere som bommer.
8-9: Ligger i front og orienterer alene. Jager etterhvert noen lykter fra kortetappene. Litt dårlig inngang i posten
9-10: Ligger først. Middels kurs og mye høy lyng. Ganske enkel post,
10-11: Alle andre drar venstre, men jeg drar rett på. Tror jeg passerer det grønne etter den siste kollen, men det var feil. Ender opp med å bomme 50 sek.
11-12: Litt rotete gjennomføring, men ok.
12-13: Bare løping på slutten. Dårlig kurs i starten. Ligger så bak Heming nedover vegen
13-M: Sliten og orker egentlig ikke å spurte, men løper nesten inn Heming i spurten og passerer noen fra kortetappene

Utrolig artig løp. Dette var GØY! ikke ofte man har det så morsomt i skogen. Fysisk var det relativt bra, men jeg var litt passiv i løpinga når jeg løp alene. Orienterte stortsett ganske bra Men gikk på en idiotisk feil til 6 der jeg brukte litt for mye krefter på å følge de andre og ble satt ut av de andre løperne. Også undøvendig bom til 11. Men mye bra her også, og jeg er ikke langt bak der jeg var for noen år siden., godt fornøyd med å være under 6 min bak etter 3 min bom og et par middels strekk. Neste år skal jeg være enda mer offensiv til startpost, sånn at jeg kommer i en raskere kø.

Vi ender som nummer 18 etter mye bra løping og blir best i Buskerud!
Vis kommentarer (0)
 
Night-Hawk, etappe 2, Røyken OL (11.08.2018) Night-Hawk, etappe 2, Røyken OL (11.08.2018)