NM Langdistanse (13.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Lang
Distanse: 16.04 km
Tid: 118:18
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 182
Jeg hadde trent relativ bra i år og tiltross for lite løping var jeg i August i bedre form enn jeg hadde vært på minst 3 år

Men etter KM Sprint ble jeg forkjøla, og jeg var dum og løp Lang og stafett med sår hals. Så når jeg kom til NM var forkjølelsen enda ikke helt borte og jeg følte meg skikkelig daff etter 10 dager uten aktivitet.

Planen for lang var å jogge første tredjedel av løypa og ta noen få poster fort for å bli kjent i terrenget og vekke kroppen til mellom kval.

S-1: Starter rolig og kontrollert. Sliter litt med å lese 15000-kartet, men finner posten greit
1-2: Jeg ser ikke høyreveivalget så da blir det en rett-på variant. Veldig redd for å bomme inn mot posten, så jeg leser mye kart her
2-3: Følger bekkedrag og stier
3-4: Blir tatt igjen og passert med 2 min av en fra Varegg
4-5: Bra, litt høyrebue for å unngå for mye grønt
5-6: Bestemmer meg for denne varianten nesten med en gang. Høyre ser dårligere ut og rett på ser tungt ut med mye myr og stigning. Har ikke helt kontroll etter elva i starten, men tar meg inn i skilyøpa. Resten av strekket er ganske enkelt. En del kantarell oppi lia.

Planen var egentlig å gi meg ganske tidlig, men det var såpass gøy og teknisk morsomt terreng så jeg prøvde litt til.

6-7: Dette veivalget funderte jeg mye på. Syntes venstre så bra ut med mye grønt, mens høyre så lett ut untatt inngangen. Så oppdaget jeg at det var relativt fint rett på. Runder litt unødvendig mye og tar så litt mye høyde midtveis. Siste halvdel av strekket er kjempegøy med mye detaljer å lese på.
7-8: Syns veivlaget er bra, men sliter med å komme meg over den veldig bløte myra halvveis. Blir passert av Håvard W
8-9: Veivlaget ser bra ut, kunne alternativt løpt rett vest ut av posten. Underveis mot vegen setter jeg meg fast i mye undervegetasjon og sliter med anklene og akillesene som gjør vondt nedover. På vegen får jeg vondt i begge akillesene og sliter skikkelig med å løpe fort. Gir litt opp og vurderer å bryte, men nå har jeg kommet så langt at jeg vil fullføre. Toget for Mellom Kval har uansett gått når jeg har løpt så lenge og har vondt i beina. Lunter avgårde på vegen med nærmere 5 min per km. Føles utrolig treigt i et oløp. Opp lia mot posten gjør jeg en parallelfeil rett sør for 10 og taper nok et minutt på det også.
9-10: Ganske enkelt
10-11: Ikke så enkelt, men tar meg tid til å lese kart
11-12: Greit via myra og toppen
12-13: Syns jeg finner en veldig fin trase her, men det går sakte. Jeg begynner også å bli sliten, selv om jeg bare har "jogga fort" med puls lavt i I3 og høyt i I2.
13-14: Bra veivalg
14-16: Greit inn til passering
16-17: Blir tatt igjen av Marie Olaussen på passering og hører hun kjemper om en bronse. Hun passerer meg også over gresslettene der jeg bestemmer meg for å skjerpe meg og prøve å avslutte løpet bra. Passerer Olaussen på stien og er før henne i posten.
17-18: Løper ganske fort og bra, men tar unødvendig høyde på slutten og havner over stupet. Blir tatt igjen av MO igjen.
18-19: Løper fort og bra nedover. Hører tidlig Lundanes som peser bak og til høyre. Men jeg har (flaks) og bedre trase inn i posten og stempler et par sekunder før han.
19-20: Har betydelig dårligere trase en Lundanes ut av posten og han forsvinner fort ut til venstre. Kommer sammen med MO igjen som hadde en annen post på 19.
20-21: Skal bare løpe over dalen og opp, men drar for langt venstre og bruker noen sekunder før jeg skjønner det. Dagens andre bom og 30 sek tidstap. Kommer litt bak Marianne Andersen i posten
21-22: Løper fra MO og prøver å ta igjen MA inn mot mål. Klarer det ikke , men kommer på tv

Dagen etter var ikke forkjølelsen noe bedre. Akillessene var heller ikke bra.

Veldig artig løp med bra og krevende løype. Mye vanskelig og morsom orientering og generelt veldig gøy. Jeg liker egentlig ikke 15000-kart, men jeg klarte stort sett å ta det rolig nok til at jeg fikk ok flyt. teknisk gjør jeg veldig mye bra på dette løpet, og orienterer generelt bra. Noen mindre feil og små bommer til 9 og 21, men ellers er det bra.

Fysisk går det som forventet veldig sakte og jeg er 38 min bak Lundanes. 10 av de minuttene skyldes nok sykdommen, men til neste års NM vil jeg halvere den avstanden! Da må jeg trene bra
Vis kommentarer (0)
 
NM Langdistanse (13.09.2018) NM Langdistanse (13.09.2018)