NM natt (13.10.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Goliaten
Distanse: 11.47 km
Tid: 82:22
Gj.sn. HR: 177
Maksimum HR: 194
Dette løpet hadde jeg gledet meg mye til. Jeg har løpt i naboterrengene mot øst, nordøst og sørvest, og det er noen av de fineste o-terrengene på det sentrale østlandsområdet. Enkeltstart natt er også veldig gøy, og jeg hadde ambisjoner om å ha dette løpet som høstens store mål med fokusert natt-trening og formtopping, for å kanskje kunne snuse på en topp 20 plassering.

I august var formen bedre enn på flere år, og ting så lyst ut, men så fikk jeg en 6-ukers forkjølelse med flere tilbakefall og alt av form og overskudd forsvant. Jeg prøvde meg på en rolig jogg på onsdag og en kort nattøkt på torsdag og var da helt utslitt på fredagen og lørdagen. I tillegg orienterte jeg elendig på torsdagen, så ambisjonene var ikke lenger så høye.

Planen min ble da å starte kontrollert og fokusere fullt på orienteringen i hele løpet. Farta visste jeg at jeg ikke hadde uansett.

S-1: Starter rolig og kontrollert. Bruker stiene litt og drar via den tydelige myra. Ser ene høydepunktet og søkket sørøst for ringen og kan da bare falle ned i posten. Kaster et blikk på klokka og ser jeg har 184 i puls selv om jeg løper "rolig og kontrollert". Ting er ikke helt som det skal
1-2: Syns det ser litt guffent ut rett på i starten så jeg drar en høyrebue og i sørkant av myra. Passerer eneste løper som startet før meg i H21 og er først i løypa. Litt usikker bortover lia, men får etterhvert kontroll på myrene og skrenten og da blir posten grei
2-3: Fortsatt puls på over 180 og jeg skjønner jeg må roe ned enda et lite hakk. Løper via det gule og tar en god kurs. Passerer en post på høydepunktet midtveis og tror først det er steinen lenger sør, men får etterhvert god kontroll igjen og rar posten greit fra de tydelige myrene vest for 12.
3-4: Litt høyrebue for å ikke løpe for mye i myrene som kan være litt tunge. Må roe ned litt underveis for å få ned pulsen, Kommer et hakk lenger høyre enn planlagt på slutten, men finner et veldig fint "stråk" så det gjør ikke noe.
4-5: Klatrer opp en bratt bakke og blir så ledet til posten
5-6: Ganske rett på i starten også bortover i myrkanten. Fin inngang til posten
6-7: Ned det gule søkket og deretter via myrene og bekken. Fin trase og god kontroll. Møter en junior i posten
7-8: Løper med junioren og skjerper meg litt ekstra for å ikke la meg påvirke. Treffer posten bra
8-9: Rett på og god gjennomføring. Drikker saft
9-10: Bruker stien, og deretter rett på. Dagens første 15 m med grøntfelt. Begynner å bli skikkelig sliten opp bakkene her og må gå litt.
10-11: Mister litt kartkontakt i myrene ganske tidlig, men fortsetter på kurs og leser meg inn på den tydelige myra etter 200 m. Finner en fin passasje opp sør for 6, Men tør ikke å følge streken ned skrentene og drar heller høyre mot vannet. Litt unødvendig høyrebue etter vannet, men løper ikke så mange m ekstra. Leser mye kart etter traktorvegen og blir ledet inn i posten av myrsiget.
11-12: Løper rett på. Blir fanget opp av myra i forkant av posten som er tydelig. Mye virrende lykter i området her
12-13: Jeg syns rett på ser uryddig ut og drar derfor venstre. Litt dårlig utgangsretning. Følger så svabergene før jeg løper rett på til traktorvegen. Kommer på feil sti når jeg bytter sør for 8 og taper 5 sek på det. Tar av stien tidlig, og tror jeg passerer myra lenger nord. Heldigivs ser jeg refleksen på lang avstand og drar ned til venstre. Men har nok dagens største bom her.
13-14: Bruker stien og så rett på
14-15: Fort på småstier med litt glatte sko. Inn i posten tror jeg at formasjonene skal være litt større og nøler litt, men posten er rett under skrenten foran meg.
15-16: Unødvendig offensivt veivalg, og litt dårlig retning. Er ikke helt venn med kartet inne i ringen og nøler et par sekunder før jeg løper over den veldig flate kollen og finner posten.
16-17: Ut på stien og følge den. Deretter god retning og føle meg fram til jeg finner en kant som leder inn i posten.
17-18: Rett på. 90% sikker på at jeg passerer stiene rett, men føler meg ikke trygg før jeg ser posten.
18-19: Først sti, og deretter ut i det hvite. Jeg passerer mellom de to svabergene uten å se dem tydelig og blir litt usikker, men ser så kollen nord for posten og da er den grei.
19-20: Ganske enkelt og nær sti
20-21: Veldig bratt nedover og veldig mye stier og skrenter. Nøler en del for å ikke miste kartkontakten og er redd for å bomme. Men ser refleksen rette etter at jeg forlater siste sti.
21-22: Liten veivalgsbom da høyre på sti nok er bedre.
22-M: Spurt og høyeste puls på lenge.

Veldig artig løp i et utrolig fint terreng.

Kroppen min var ikke som den skulle og jeg hadde betydelig høyere puls enn jeg vanligvis ville hatt med samme intensitet. Føler jeg løper rolig hele veien, men blir likevel veldig sliten halvveis. Med formen jeg hadde i midten av august tror jeg at jeg kunne løpt 10 min raskere (og sikkert bommet mer).

O-teknisk og mentalt var dette et fantastisk løp til å være meg. Jeg ble litt passiv og nølende i en del av postene på slutten, både fordi jeg var sliten og fordi jeg var redd for å ødelegge et perfekt løp. Ellers er jeg veldig godt fornøyd med det aller meste jeg gjør. Linja til 11 er litt vinglete og inngangen til 13 holdt på å gå galt, men resten er perfekt eller veldig bra. Det er gøy å få til et sånt løp, særlig på natta!
Vis kommentarer (0)
 
NM natt (13.10.2018) NM natt (13.10.2018)