Etappe: 7
Distanse: 18.84 km
Tid: 107:09
Mitt første o-løp med GPS-klokke.

Jeg hadde nå løpt orientering i ca 2.5 år og hadde stabilisert meg på et relativt bra teknisk nivå. Men etter at jeg løp en god etappe på 2. laget på 10 hadde jeg vært syk nesten fram til Jukola og endte opp på 4. laget. I tillegg fikk jeg den lengste etappen på 16.6 km.

Var på Jukolasamling for første gang og fikk noen gode økter i relevant terreng uten å få noen god følelse, men jeg viste det kom til å bli mye sti og vei underveis på strekkene, noe som ville passe meg bra.

Sverre sender meg ut som nummer 259, etter at jeg først hadde fått sett hele sisteetappen på storskjermen

S-1 (62): Litt usikker inn mot 1 post og forstår ikke karttegnet for skyttergrav
1-8 (134): Kommer fint inn i løpet, få og små feil og brukbar fart
8-9(185):Defensivt veivalg, men tråkk inn i posten
9-10(71): Ok
10-11(59): Gasser på litt og får løpets første bom, og jeg blir litt stressa. I ettertid ser jeg at jeg bare tapte 25 sekunder til beste strekktid, og at dette var ett av mine bedre strekk
11-12 (75): Rotete veivalg, tar gel
12-13 (121): Holder på å løpe feil, men tar meg inn fort
13-16 (73): Relativt krevende parti med lite stier og mer orientering, helt ok
16-17 (124): Langt strekk, klarer meg greit
17-20 (95): Ok, tar gel i 20
20-23 (45): Mye vegløping og prøver å gi på litt, begynner å bli sliten
23-24(156): Mister kontrollen i det grønne og går på dagens største bom på 40-50 sek
24-27(35): Greit
27-28(34): Her skal jeg gi på tenker jeg, skal løpe den sørlige veien som ligger mellom 111 og 43, men etter 2/3 kommer jeg til et vegkryss og skjønner ingenting. Etter 25 sekunder forstår jeg feilen og løper videre.
28-30(333): Gasser på for å løpe fra de rundt meg, skikkelig sliten
30-M: Stempler rett før en annen løper og spurter det jeg har, lang spurt på nesten 500 meter

Løper oss opp 47 plasser til en 212. plass. Godt fornøyd teknisk og brukbart fysisk og slår både Thomas på 2.-laget og Wolfgang på 3.-laget med god margin. Har skjelden vært så sliten etter et o-løp som etter dette løpet, og bruker 10 min på å gå noen hundre meter til NTNUI-campen.