XREID (04.07.2014)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 73.44 km
Tid: 672:19
123 km ultraløp over Hardangervidda med mål på Gaustatoppen. Både gledet og gruet meg til dette. Løp på lag med Bjørn VT.

Min oppladning var ikke optimal etter å ha vært småskadet og nesten ikke trent i en drøy måned. I tillegg ble jeg forkjøla på mandag, men klarte å kurere det greit med hvitløk og c-vitaminer. Bjørn ladet opp med å være turleder og gå 2 mil fra Rauhelleren dagen før.

S-Rauhelelleren (31 km): Er nøye på å starte rolig og blir fraløpt av halve feltet i motvinden. Likevel går det alt for fort, særlig siste halvdel og vi ankommer Rauhelleren etter 3:33 med en snittfart på under 7 min per km inkludert småstopp underveis. 8 min pitstop på Rauhelleren.
Rauhelleren-Mårbu (22.8 km): Legger ut i et mer passende tempo og avanserer veldig sakte i feltet. Særlig motbakken føles bra. Synes vi har en bra rutine på spising og drikking og er godt fornøyd med utviklingen helt til Fallskjermjegeren får et smell 3 km før Mårbu. Kilometertid på ca 8:35 i mer kupert terreng med dårlige stier. Tar en lang 15 min pause på Mårbu og spiser mye.
Mårbu-Kalhovd (19.5 km): Dagens hittil mest kuperte etappe. Innser at vi har løpt for fort og begynner å gå i et ganske bra tempo. Fungerer fint, særlig i motbakkene. Men 5 km før Kalhovd slår høyrelåret til Bjørn seg helt vrangt så han må halte sakte ned bakkene. Det går ikke å fortsette og vi må bryte løpet der. Og siden vi er meldt på som et lag har jeg ikke lov å fortsette alene.

Fin 73 km løpetur, og en utrolig kul opplevelse. Men samtidig bittert at vi måtte bryte. Selv hadde jeg støle lår, men var ellers sprek og det gikk fortsatt fint å gå fort, så jeg hadde nok kommet meg gjennom. Og det skal jeg neste år!
Vis kommentarer (0)
 
XREID (04.07.2014) XREID (04.07.2014)